16 de desembre de 2015
16.12.2015
40 Años
40 Años

Un banc suís va fer fora Pujol fill en rebre 11 milions sense justificar

El primogènit va ser expulsat de Credit Suisse el 2013 després de negar-se a documentar els diners

16.12.2015 | 00:00
Jordi Pujol Ferrusola en una declaració als jutjats aquest any.

Credit Suisse va expulsar com a clients a Jordi Pujol Ferrusola i la seva esposa Mercè Gironés el 2013 a causa de «la negativa dels mateixos a proporcionar determinada documentació» per unes transferències fetes entre comptes del mateix banc des de i cap a Luxemburg per un total de 11 milions d'euros.
Segons informa Okdiario.com, l'origen d'aquesta actitud va quedar registrat en una informació remesa per l'entitat suïssa al Servei de Prevenció del Blanqueig -SEPBLAC- a Espanya al febrer de 2013, un any després que la nòvia de Pujol Ferrusola, Vicky Álvarez denunciés el primogènit. Fa quatre anys, Jordi júnior i la seva dona van obrir sis comptes a la filial espanyola de Credit Suisse. Un mes després, «tenint en compte la inestabilitat del mercat financer espanyol, amb data 13 de desembre de 2011, els clients van prendre la decisió d'obrir compte a Credit Suisse Luxemburg, comptes que el client va procedir a declarar convenientment».
L'informe intern detalla que «són precisament aquestes comptes oberts a Credit Suisse Luxemburg les que s'utilitzen en les transferències sobre les que ens demanen informació detallada en aquest requeriment».
L'informe, al qual va tenir accés Okdiario detalla les sospites que tenia la companyia suïssa: «Tenint en compte les notícies aparegudes en els mitjans de comunicació a finals de l'any passat -el 2012- des de la unitat de prevenció es va iniciar una investigació sobre les posicions mantingudes per els clients en la nostra entitat. L'assessor financer dels clients es va posar en contacte amb ells per tal de sol·licitar-los documentació addicional en relació amb les seves posicions».
L'informe delata davant les autoritats espanyoles que els fons sospitosos van acabar en un banc rival. «Davant la negativa dels clients a proporcionar qualsevol informació addicional referent a això», prossegueix la comunicació al SEPBLAC, «es va posar fi a la relació de negoci amb el Credit Suisse per al que el client va realitzar aquest traspàs de les seves posicions des Credit Suisse Luxemburg per posteriorment transferir els fons als seus comptes a BBVA».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema