17 de desembre de 2015
17.12.2015

El Govern activa la velocitat variable a la capital catalana per la contaminació

17.12.2015 | 07:16

El Govern va activar ahir a la tarda el sistema de velocitat variable per al trànsit rodat als accessos a la ciutat de Barcelona.
És un sistema que estableix velocitats màximes més altes o més baixes en funció del grau de contaminació de l'aire. Aquesta decisió s'ha pres com a part d'una nova directriu del Pla de Qualitat de l'Aire, que es va estrenar precisament ahir.
Es tracta de la figura del preavís, que s'activa abans de declarar oficialment cap episodi de risc. Consisteix principalment en alertar els ajuntaments afectats que la qualitat de l'aire és a punt d'arribar a nivells de risc per tals que els consistoris prenguin les decisions que considerin oportunes. En paral·lel, el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Servei Català de Trànsit van decidir activar la velocitat variable.
A partir d'aquí, segons van explicar fonts del Departament de Territori a l'ACN, la qualitat de l'aire pot evolucionar de manera favorable, que comportaria la desactivació del preavís, o de manera negativa, fet que portaria a declarar un episodi de risc i a aplicar la resta de directrius que marca el protocol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook