La Fiscalia de Lleida va sol·licitar el sobreseïment de la denúncia interposada pel sindicat Manos Limpias sobre el cartell de carnaval de Solsona d'aquest any, en el qual apareixia el lema «Vine a matar espanyols» i la imatge d'una dona empunyant una pistola. En el seu acte, el fiscal demana l'arxiu de la causa «per no existir motius suficients per dirigir acusació contra cap persona i per no quedar degudament acreditat el delicte que va donar lloc a la denúncia». A més de denunciar l'esmentat cartell, el sindicat Manos Limpias també va denunciar l'existència d'un vídeo, que va ser difós per la xarxa social Twitter, que va ser retransmès en el programa televisiu 1mon.cat i produït per la Xarxa.

Amb relació al cartell, el fiscal argumenta que no hi ha cap indici que en aquest assumpte hi participessin ni l'Ajuntament de Solsona ni cap organisme públic.

A més, argumenta que la imatge del cartell no és real, ja que no té un suport físic, sinó que va ser un fotomuntatge fet a partir del cartell original del documental, «Guerrilla Girl», realitzat el 2005.

Després de les celebracions

Després d'analitzar la informació d'aquells dies de les xarxes socials, es va comprovar que el cartell havia estat fet després de la celebració del carnaval per un particular i que va ser difós per Whatsapp a partir del 20 o 21 de febrer, com una crítica irònica.

La investigació va permetre determinar que no hi va haver cap incident que alterés l'ordre públic ni el normal desenvolupament de les festes de carnaval de Solsona.

L'acusació pública va comprovar que en un grup de Whatsapp, del qual formaven part 59 persones, un dels seus membres va escriure: «el cartell és un fotomuntatge meu». Un cop identificat l'autor del cartell, aquest va declarar en qualitat de testimoni que havia començat a fer el cartell, però va assegurar que va comptar amb aportacions de gent del xat privat del qual formava part i que algun d'ells el va difondre sense acabar. Atenent a tot això, segons Fiscalia, en aquest cas no es donen els requisits perquè hi hagi delicte. Pel que fa al programa de televisió denunciat, fiscalia considera que les declaracions de les persones que hi van participar estan emparades per la llibertat d'expressió i, a més, creu que es van realitzar en el marc de la celebració del carnaval, i que no constata «ànim d'injuriar».