21 de desembre de 2015
21.12.2015

L'aeroport de Lleida comença la temporada amb un 95% d'ocupació

21.12.2015 | 07:18
Passatgers arribant a l´aeroport de Lleida-Alguaire.

L'aeroport de Lleida-Alguaire va iniciar ahir la temporada d'hivern amb quatre vols procedents del Regne Unit que van arribar amb un 95% d'ocupació. Es tractava de passatgers que majoritàriament tenien com a destí final les pistes d'esquí andorranes. Dos procedien de Londres, un de Manchester i un altre de Birmingham.
La novedat d'enguany ve marcada per l'operador turístic britànic que organitza els vols, Neilson Thomas Cook, que ha contractat avions més grans de la compa?nyia escandinava Norwegian Air, amb la qual cosa, si la manca de neu no ho espatlla, el trànsit a l'aeroport podria superar els 24.500 de l'última temporada d'hivern. Segons el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, el tour-operador manifesta que té moltes reserves per a les pròximes setmanes. Els vols des del Regne Unit s'allargaran fins el 10 d'abril. El 15 de gener començaran les connexions entre Tel-Aviv i Alguaire per part de la companyia israeliana Arkia.
Farré va explicar que les negociacions amb Neilson estan obertes ja que aquest és el cinquè i últim any de l'acord actual amb el tour-operador. L'objectiu és garantir la continuïtat futura dels vols des del Regne Unit a l'aeroport lleidatà. Fins a 72 vols durant la temporada d'hivern. Segons va informar la Generalitat, en total seran 72 vols els que operaran des de la tercera setmana de desembre i fins a mitjans d'abril a l'aeroport de Lleida-Alguaire, a més dels dos setmanals que ofereix durant tot l'any Air Nostrum a Palma de Mallorca. L'any passat la temporada d'hivern va transportar més de 24.500 passatgers.
Neilson ha concentrat aquesta vegada l'aeroport d'origen a Londres-Gatwick amb dos vols cada diumenge. L'any passat només hi havia un vol des de Londres i enguany n'hi ha dos que substitueixen els vols de Bristol i Southampton. Els avions d'aquesta temporada són de quasi 200 passatgers, excepte l'avió de Birmingham, d'uns 100 passatgers. Així, Neilson ofereix 4 vols setmanals cada diumenge procedents de Manchester, Birmingham i Londres- Gatwick des del 20 de desembre i fins al 10 d'abril. Els vols d'Arkia a Tel-Aviv començaran el 15 de gener, que oferirà un vol setmanal fins al 25 de març. Per tant, el total de vols procedents de la segona ciutat més gran d'Israel seran 11.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook