24 de desembre de 2015
24.12.2015

La CUP espera que la proposta de JxSí no causi una fractura interna

Les votacions estan previstes a mà alçada, però es podrien fer per vot secret si ho demanen un 25% dels assistents

24.12.2015 | 12:26
La CUP espera que la proposta de JxSí no causi una fractura interna

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha admès avui que hi ha tensions internes sobre la posició de la formació respecte a la investidura d'Artur Mas, ha augurat un resultat ajustat a l'assemblea de diumenge i ha dit confiar que la proposta de Junts pel Sí no provoqui la ruptura del partit.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Reguant ha assegurat que si en l'assemblea que la formació celebrarà diumenge que ve dia 27 a Sabadell (Vallès Occidental) surt un "no" a Mas "i JxS no fa més propostes, anirem a eleccions".

La diputada de la CUP ha admès que el partit està vivint una forta tensió interna per decidir si investeixen o no president Mas, ja que hi ha un corrent del partit, al voltant del grup "Endavant", que no accepta la condició de JxS que Artur Mas sigui el president, encara que ha admès que hi ha una altra part de la CUP que estaria disposada a acceptar-lo.

Per això, ha augurat un resultat molt ajustat en la votació i ha mostrat la seva confiança que aquesta situació no provoqui la ruptura de l'organització.

"Això causa tensió i, evidentment, qualsevol decisió pot generar algunes baixes, però esperem que diumenge puguem fer un relat conjunt i que no hi hagi una fractura de 50-50 dins de l'organització".

Reguant ha assegurat: "un 60-40 pot passar, evidentment, però no crec que això signifiqui la fractura del partit. Fa dies que en parlem, ahir vam fer assemblees territorials i tothom té clar que també és important salvaguardar la candidatura, salvaguardar el concepte i la idea de la unitat popular que fa anys que estem treballant."

Està previst que la votació de diumenge en la qual els cupaires decidiran si Mas és o no el futur president català sigui a mà alçada, la forma habitual en què la CUP pren les decisions, encara que ha explicat que els estatuts preveuen que el vot sigui secret si el 25% dels militants ho sol·licita.

Si finalment l'assemblea decideix no donar suport a la investidura de Mas i "JxS no fa més propostes, s'hauran de convocar noves eleccions", ha assegurat.

Està previst que assisteixin a l'assemblea, que se celebrarà a la pista coberta d'atletisme de Sabadell, 3.577 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook