24 de desembre de 2015
24.12.2015

El dia de Nadal coincidirà amb lluna plena per primera vegada en 38 anys

No tornarà a passar fins al Nadal del 2034

24.12.2015 | 10:12
El dia de Nadal coincidirà amb lluna plena per primera vegada en 38 anys

El dia de Nadal, 25 de desembre, coincidirà amb la lluna en fase plena. Es tracta d'un succés que no ocorria des de l'any 1977 i que no tornarà a passar fins al Nadal del 2034.

Es tracta de la primera lluna plena de l'hivern, que va començar el 22 de desembre. Concretament, el satèl·lit arribarà a la seva màxima esplendor a les 12.11 hores del dia de Nadal (hora catalana).

La lluna plena de desembre, que és l'última de l'any, es diu 'freda lluna plena', a causa que les nits d'aquest mes estan en la seva etapa més llarga i fosca i durant aquest mes el fred de l'hivern es manté fort, segons han apuntat des de la NASA.

De la mateixa manera, els experts indiquen que, al llarg d'aquest últim mes de l'any, la lluna està per sobre de l'horitzó durant molt de temps i en la seva fase plena té una alta trajectòria al cel, perquè s'enfronta amb un Sol sota a l'horitzó.

Des de l'agència espacial estatunidenca, recorden que tenen actualment una nau espacial a l'òrbita de la lluna que està investigant la superfície lunar des del 2009. "Quan mirem a la lluna val la pena recordar que és alguna cosa més que un veí celestial. La seva història geològica i la de la Terra estan íntimament lligades, de tal manera que el planeta seria dràsticament diferent sense el seu satèl·lit", ha assenyalat John Keller, del centre de vol espacial Goddard de la NASA.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook