La Fiscalia Anticorrupció considera que encara és aviat per citar de nou o enviar a la presó Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l'expresident català, tal com li va demanar l'acusació exercida per UPyD, ja que encara s'han de realitzar una sèrie de diligències sota secret.

Segons van informar a Efe fonts jurídiques, la Fiscalia ja ha respost al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que li va reclamar el seu parer sobre la petició d'UPyD de cridar de nou a declarar Jordi Pujol fill i d'enviar-lo a la presó davant la possibilitat que intenti ocultar la seva fortuna.

En el seu informe, Anticorrupció no s'oposa a aquestes peticions però considera que abans de citar-lo o decidir alguna mesura cautelar contra ell s'han de completar una sèrie de diligències que s'estan practicant actualment dins d'una peça secreta.

Afegeix que la presó és una mesura excepcional i només s'aplicaria si es trobessin nous indicis contra l'imputat que poguessin suposar un risc de fugida o de destrucció de proves. A més, indica que si els fiscals del cas Pujol haguessin trobat aquests indicis, haurien demanat ells la declaració o el seu ingrés a la presó.

Ara, el jutge de la Mata, que investiga l'origen de la fortuna de la família Pujol, haurà de decidir sobre les peticions d'UPyD, que li va reclamar aquestes diligències el novembre passat.

La denúncia d'UPyD

UPyD va basar la seva petició en les contradiccions que han aparegut en la investigació -una vegada es van donar a conèixer les dades remeses d'Andorra- amb la qual cosa Jordi Pujol Ferrusola va declarar fa un any, fonamentalment el que hagués negat que tenia comptes en diferents països i després se li hagin descobert moviments de diners cap a paradisos fiscals.