Raül Romera, número u de Junts pel Sí (JxS) a les eleccions del 27S, s'ha reunit aquesta tarda amb els caps visibles de la CUP al Parlament, Antonio Baños i Anna Gabriel, als quals ha traslladat que no hi haurà nova oferta d'investidura, segons fonts coneixedores de la reunió.

La reunió, que ha tingut lloc aquesta tarda als despatxos de JxS a la cambra catalana i que ha durat prop de mitja hora, ha servit per analitzar l'inusitat empat a 1.515 vots entre partidaris i contraris a la investidura d'Artur Mas que es va registrar a l'assemblea de la CUP d'ahir a Sabadell.

En sortir de la reunió, Romeva ha declarat que per a JxS "no hi ha cap canvi" perquè s'entén que la CUP no s'ha pronunciat ni a favor ni en contra de la proposta d'acord que se li va plantejar la setmana passada per aconseguir el seu suport a la investidura de Mas.

De fet, segons les fonts consultades per Efe, des de JxS se'ls ha traslladat que l'oferta, que incloïa un full de ruta cap a la independència, un pla de xoc social i la investidura de Mas, "segueix sent vàlida" perquè l'assemblea "no la va rebutjar", per la qual cosa ha de ser la CUP qui ara ha de resoldre el seu desempat.

Els representants de la CUP han exposat, de la seva banda, el resultat de l'assemblea d'ahir, després de la qual tant Baños com Gabriel van reclamar a JxS que millori la seva oferta per facilitar un acord que eviti unes eleccions anticipades al març.

El cap de llista de Junts pel Sí (JxSí), Raül Romeva, ha afirmat avui que la seva formació no modificarà la proposta negociada els últims mesos amb la CUP i "esperarà" que aquesta última formació desfaci l'"empat" produït ahir a la seva Assemblea Nacional i li digui si l'accepten o no.

Segons ha indicat Romeva després d'acabar una reunió del grup parlamentari de JxSí, la coalició que va guanyar les eleccions del 27S ha estat "molt pendent" de l'assemblea de la CUP, i a la vista de l'"empat" ocorregut en la votació final, "nosaltres entenem que la proposta negociada continua sent vàlida".

"El que ha passat és un empat tècnic, ha assenyalat Romeva abans de descartar la millora de la proposta que ahir a la nit van demanar els diputats cupaires a fi de decantar la balança a favor del 'sí' a l'acord o el 'no'.

"Entenem que encara hi ha recorregut perquè la CUP digui exactament com valora aquesta proposta i, fins a la data del 2 de gener que s'ha posat per acabar de decidir, el que farem és esperar que ens donin una resposta", ha explicat.

Segons Raül Romeva, "ells (els de la CUP) no han fet un posicionament clar i, quan ho facin, llavors ja valorarem" si Junts pel Sí estaria en condicions de fer una contraoferta o no, "però això, desgraciadament, és una cosa que ara mateix no podem dir".

Junts pel Sí interpreta que "un empat significa que no han rebutjat" la proposta negociada els últims mesos i que inclou la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat i un pla de xoc amb mesures socials, un full de ruta i un procés constituent.

"No hi haurà noves ofertes, perquè ja les vam fer", ha insistit Romeva per admetre de forma indirecta que Junts pel Sí està enrocada al voltant de la proposta negociada i no vol moure's ni un mil·límetre.