El secretariat nacional de la CUP ha avisat avui els militants que les assemblees territorials seran convocades aquesta setmana "amb poc marge de temps" perquè valorin "nous escenaris" en relació amb la proposta negociada amb Junts pel Sí i la investidura del president de la Generalitat.

Dos dies després de l'Assemblea Nacional de la CUP celebrada a Sabadell (Vallès Occidental), en què es va produir un empat entre els partidaris del 'sí' i el 'no' a facilitar la investidura del candidat de JxSí, Artur Mas, el secretariat nacional mantindrà aquesta nit una nova reunió després de la celebrada ahir.

En un comunicat d'aquest mateix òrgan executiu de la CUP integrat per una dotzena de persones, encara que en les reunions també participen els deu diputats cupaires, es felicita els militants pel desenvolupament de l'Assemblea Nacional i, a la vegada, els demana "paciència i comprensió" davant el fet que l'empat els obliga a haver de tornar a pronunciar-se.

El secretariat, que ha enviat a la militància una circular sobre l'Assemblea Nacional i les perspectives que s'obren després de l'empat, ha aprofitat avui per publicar les actes de l'escrutini de les votacions així com les instruccions i el reglament aprovats amb caràcter previ.

Sobre la reunió del Consell Polític de la CUP que es farà dissabte dia 2 per decidir finalment sobre la investidura i l'acord global amb JxSí, el secretariat explica que les pròximes hores definirà la pregunta sobre la qual hauran de pronunciar-se abans les assemblees territorials i que, posteriorment, aquestes seran convocades.

Sobre això, prevé la militància de la CUP perquè estigui "atenta i preparada" a fi de reunir-se amb "poc marge de temps" amb l'objectiu d'"afrontar nous escenaris" que comportin una sortida política al repte que té plantejat ara mateix aquesta organització independentista antisistema.

En el comunicat s'explica, també, que en el transcurs de l'Assemblea Nacional va ser votada la gestió de la comissió negociadora amb JxSí, i que va ser aprovada per 771 vots a favor (81,73%), 101 en contra (10,71%) i 71 vots en blanc (7,53%).