La líder de C's al Parlament, Inés Arrimadas, ha assegurat que la carrera política del president de la Generalitat en funcions i candidat de JxSí, Artur Mas, ha acabat: "Crec que ell és l'únic d'Espanya que no s'ha adonat que la seva carrera política ha acabat".

En una entrevista d'Europa Press ha afirmat que Mas "té una situació política i personal molt complicada perquè ha d'anar a declarar davant de la justícia", i per això veu interès personal del president a voler mantenir viu el procés independentista.

"Ell vol allargar una agonia que tothom veu que acabará amb la seva carrera política, però crec que és l'únic que no se'n ha adonat", ha considerat.

Eleccions, mal menor

Arrimadas ha apostat per fer noves eleccions a Catalunya com la "solució menys dolenta si serveix per desencallar" el bloqueig institucional fruit de la negativa de la CUP a investir a Artur Mas i que els anticapitalistes han de resoldre aquest diumenge.

"Estem parlant massa de si la CUP farà o no president a Mas i no de què farà Mas si és president", ha afegit.

Així, ha sostingut que una hipotètica investidura no suposaria estabilitat parlamentària ja que JxSí no té majoria absoluta al Parlament: "Mas no té el suport, ja no en vots, sinó en escons per tirar cap a davant un Govern".

Negociar amb JxSí

Després de preguntar-li sobre si C's podria arribar a algun tipus d'acord amb JxSí sobre qüestions no relatives a la independència, s'ha mostrat escèptica i ha respost que Mas "ha volgut trencar tots els ponts amb la resta de forces polítiques i la resta d'Espanya".

"Si el que tindrem és un Govern que es dedica a saltar-se les lleis i a declarar la independència, serà molt complicat arribar a acords", ha argumentat.

Si prospera la investidura de Mas, ha assegurat que centraran la seva etapa a l'oposició a defensar "aquesta majoria social que no vol que el seu govern es salti les lleis", malgrat que no ha descartat coincidir amb JxSí en alguna votació.

"Molts podem"

Arrimadas ha considerat un "gran èxit" els 40 diputats que C's va obtenir a les eleccions generals i els ha comparat amb els 69 que Podem va aconseguir concorrent al costat d'altres formacions.

També ha criticat a la formació morada per voler diversos grups parlamentaris al Congrés i ha sostingut que això, a més d'una despesa per a les arques públiques, demostraria que no té un projecte comú per a Espanya: "Que Podem vulgui fer quatre grups parlamentaris és que Podem no és Podem, són molts Podem".

"S'ha presentat a les eleccions amb un 'hipotecón', que és acontentar als partits nacionalistes", ha sentenciat.