Els veïns d´una zona pròxima a la pedrera abandonada al terme de Mont-ral (Alt Camp), escenari d´una ´rave´ il·legal des del 31 de desembre, demanen mesures immediates per aturar la festa. Són tres famílies que viuen en masies aïllades i que tot i així senten la música provinent de la festa, que ha agrupat prop de mig miler de persones. Un dels veïns, Sergi Roig, ha explicat aquest dissabte que no veu el final de la festa i que "la música no s´atura" i això els impedeix dormir. "Potser és complicat moure la gent fora d´aquí però obligar-los a aturar la música crec que s´hauria de fer", ha apuntat Roig, que ha assegurat que els veïns se senten indefensos i indignats. "Si no hi ha música, la gent es cansarà d´estar aquí", ha defensat el veí afectat, que ha dit que els assistents a la ´rave´ "no vénen a passar el dia a la muntanya, vénen per la música, la beguda i les drogues" i que "si no hi ha música, podran fer fora la gent i els veïns podran descansar". Els Mossos d´Esquadra efectuen diversos controls a la zona des de divendres per restringir l´accés a la festa però, segons els veïns, molts dels assistents "se´ls escapen per vies secundàries" i hi arriben de totes maneres.

Roig ha explicat que els veïns, que viuen dispersats per la zona, tenen por a les nits perquè no saben si els cotxes que passen es dirigeixen a la festa o a casa seva. A més, la música retrona a les cases i això els dificulta el son. Després de tres dies de festa, el resident a una de les masies de Mont-ral ha criticat que la decisió sigui "esperar que la gent es cansi i s´acabi la festa per si sola". De fet, ho veu inviable i diu que no veu el final. "I si no s´acaba?", es pregunta Roig, que ha dit que no veu als assistents "motivats per finalitzar" la celebració.

Amb tot, els veïns afectats veuen "correcta" la funció dels Mossos d´Esquadra, que a més de limitar camins d´accés, també fan controls d´alcoholèmia i drogues a la gent que s´apropa a la zona. Malgrat tot, Roig ha explicat que va parlar amb unes persones que es dirigien a la festa en vehicle quan se suposa que els accessos estaven tancats pels agents. Segons el relat del veí, els assistents a la festa van explicar-li que la policia els havia aturat per fer el control d´alcoholèmia, els havien multat i que els havien deixat passar. "Entenc que no ho faran tots", ha apuntat Roig, que ha negat que tingui cap contra els Mossos.

Segons un dels afectats, "aquí, o deixa d´haver-hi música o això continuarà". "Sí que hi haurà una acampada il·legal de gent bevent i drogant-se però els veïns podrem dormir tranquils", ha afirmat Roig, que ha explicat que divendres, quan va començar la festa, no va poder arribar a casa normalment perquè hi havia camions travessats a la carretera que els privaven l´accés.