La CUP i Junts pel Sí (JxS) s'han emplaçat avui a reunir-se i esgotar els terminis fins al diumenge per arribar a un acord sobre la legislatura catalana, enfrontats, això no obstant, sobre la idoneïtat d'Artur Mas com a candidat de CDC i ERC a la Generalitat i que la CUP rebutja.

La CUP ha remès una carta als partits i entitats sobiranistes, entre ells Junts pel Sí, CDC i ERC, als quals sol·licita una nova reunió negociadora després de vetar la investidura d'Artur Mas, i insisteixen en la necessitat de proposar un altre candidat que "reflecteixi" el gir de Catalunya a l'"esquerra".

Segons explica la pròpia CUP en un comunicat, en la missiva dirigida a partits i entitats independentistes -ANC i Òmnium- sol·liciten una reunió i plantegen, "si encara som a temps, una nova candidatura a la Presidència de la Generalitat que reflecteixi els canvis socials i polítics dels últims anys a Catalunya i un pla de xoc molt més ambiciós".

De la seva banda, el diputat de JxS, l'independent Raül Romeva, ha assegurat en declaracions a la Cambra catalana després de la reunió de la direcció del grup parlamentari: "Ens posem a disposició d'un últim intent. I volem posar-nos a disposició de trobar-nos i en el temps que se'ns digui per poder desencallar la situació. Tenim obligació i el mandat democràtic d'esgotar el calendari".

Però qui va ser cap de llista en el 27S ha estat contundent en ser preguntat sobre si JxS podria acceptar proposar un altre candidat diferent: "A la taula de negociació hem posat un paquet de mesures, i això inclou el qui, i el nom segueix sent el que ha estat sempre. No és important la investidura, sinó fer el que tenim el mandat de fer", ha sentenciat.