Les reaccions a la decisió de la CUP de no donar suport a la investidura d'Artur Mas com a president no s'han fet esperar en el si de les formacions en l'àmbit municipal. La CUP de Verges va emetre ahir mateix un comunicat en què van afirmar que la decisió no els representa i que «tampoc representa la voluntat majoritària (més del 90%) de l'Assemblea Territorial Nord Oriental». Per això, diuen que seguiran treballant per la independència malgrat sentir-se «decebuts i enganyats». «Per això mateix, en breu, prendrem les mesures pertinents», van dir.

També la CUP de Ripoll va posicionar-se en contra de la decisió i l'alcalde de Viladamat, Robert Sabater, va afirmar a través de Facebook el seu desacord. «Crec que la responsabilitat és doble però que el que és evident és que no hem sabut estar a l'alçada. Esperem que JxSí no cometi el mateix error», va dir. Sobre possibles conseqüències en l'àmbit local va manifestar que les decisions les prenen en assamblea però que, de moment, descarta de totes totes que cap regidor plegui.

Malgrat això, no pot garantir que algunes militàncies es mantinguin. El regidor de la IpS- CUP a Salt, Ferran Burch, també es va mostrar crític amb la decisió i va ressaltar que no és la que des del territori plantejaven. «El que nosaltres ens plantegem i el que la nostra militància ens ha demanat és que no podem quedar-nos de braços plegats veient que la proposta que plantejàvem no ha sortit. En parlarem en una assemblea que es farà aviat», va dir. Pel que fa a Figueres, Natàlia Sánchez, també membre del secretariat nacional, no creu que la decisió tingui conseqüències a la ciutat però admet que tothom té la seva opinió. Per això, diu «hi ha la voluntat de parlar-ne».