L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han celebrat l'acord d'investidura al qual han arribat Junts pel Si i la CUP per investir al nou president de la Generalitat.

En un comunicat, l'ANC celebra que es pugui formar govern per "tirar endavant el mandat democràtic" sorgit de les eleccions catalanes del passat 27 de setembre.

Òmnium Cultural, en un altre comunicat, ha agraït a "les dues coalicions que hagin demostrat sentit d'estat, unitat d'acció i generositat en un moment clau per al procés i per al país".

En el seu comunicat, l'ANC valora "molt positivament tot l'esforç per aconseguir que aquest acord estigui precedit d'una sèrie d'una sèrie de pactes que enforteixen a aquest nou govern que ens ha de portar fins a la República Catalana".

L'ANC ha animat al nou govern ha impulsar i desplegar la declaració aprovat pel Parlament el passat 9 de novembre i ens comprometem a donar-li tot el suport des de la societat civil".

"A partir d'aquest moment -afegeix l'ANC en el seu comunicat- continuarem treballant per ampliar encara més la majoria social favorable a la independència".

L'ANC assegura que ara s'obre un període de 18 mesos "que pot ser menor, en el que és necessari treballar a fons i amb tota la il·lusió del món per fundar les bases fermes del que ha de ser el nostre país".