La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimdas, ha considerat avui que Carles Puigdemont serà un president "continuista" que ha estat "posat a dit" per emprendre un projecte "il·legal" d'independència, i s'ha compromès a "deixar-se la pell" en defensa de la democràcia i de les lleis.

Durant la seva intervenció en el ple d'investidura del nou president de la Generalitat al Parlament, Arrimadas ha criticat que Puigdemont hagi estat elegit a "dit" i a "imatge i semblança" d'Artur Mas per emprendre un procés independentista "il·legal" que pretén fer un "cordó sanitari" al 52% dels catalans que no donen suport a la secessió: "És el mateix", ha repetit diverses vegades la cap de l'oposició a la cambra catalana.

Arrimadas ha opinat a més que el candidat a la presidència de la Generalitat no és una persona "prou moderada i respectuosa amb la majoria dels catalans, com per representar-los a tots ells" com, ha dit, "avala la seva trajectòria política i personal", i ha citat així un missatge a Twitter de Puigdemont el 2013 en què va dir: "Els invasors seran foragitats de Catalunya".

En rèplica al candidat, qui en el seu discurs ha assegurat que es "deixarà la pell" per impulsar el procés independentista, Arrimadas ha assegurat que el seu partit tindrà una postura "ferma" en defensa de la democràcia i de les lleis: "No ens tremolaran les cames, i també nosaltres ens deixaran la pell en defensa d'aquests valors".

La dirigent de Ciutadans ha explicat que el 'no' del seu partit a la investidura no és un "simple vot de discrepància política" sinó un 'no' als que volen "saltar-se les lleis i la democràcia" i, en aquest sentit, li la llançat la següent advertència a Puigdemont: "No podrà mirar als ulls de tots els catalans si se salta la democràcia i les lleis".

Arrimadas ha retret al candidat que durant l'exposició del seu programa de govern "s'hagi oblidat" d'abordar el problema de la corrupció, el "segon problema" per als catalans: "Vostè pertany al mateix partit, CDC, que està afectat per casos de corrupció", li ha recordat la líder de Ciutadans.

Abans d'incidir en el candidat, Arrimadas ha començat el seu discurs amb unes paraules molt crítiques cap al president català en funcions, Artur Mas, al qual ha acusat de "tenir por a les urnes de veritat", les que són "legals" i tenen "garanties".

Arrimadas entén així que Mas ha cedit el pas a Puigdemont davant la pressió de la CUP però també per evitar que CDC reculés més en unes noves eleccions.-