El president del grup de Junts pel Sí (CDC i ERC), Jordi Turull, ha assegurat que avui comença la legislatura per construir l'Estat català, amb una "determinació total" i amb "totes les conseqüències", i ha advertit que el procés independentista "va seriosament".

Durant la seva intervenció en el ple d'investidura del nou president de la Generalitat al Parlament, Turull ha lloat el gest "gegantí" i d'"enorme generositat" d'Artur Mas en renunciar a la reelecció a favor de Carles Puigdemont, així com el "bon" acord al qual van arribar ahir Junts pel Sí i la CUP.

Turull, després de ressaltar la "coherència" d'aquest acord que ha permès investir president i garantir l'estabilitat del govern català, ha afirmat que "avui comença la legislatura per aconseguir el pas sencer" cap a la independència de Catalunya, un projecte que "segueix viu".

Al camí cap a la independència, ha advertit el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, hi haurà "moltes adversitats" des de l'Estat, però ha assegurat que seguiran amb el procés amb "compromís", amb una "determinació total" i amb "totes les conseqüències".

"El camí no el decidirà, senyor (Xavier García) Albiol, cap tribunal, el decidiran els catalans", li ha etzibat al president del PPC a la cambra catalana.

Turull, que ha qualificat així l'inici d'aquesta nova legislatura com un moment "històric" i "transcendent", ha cridat a ampliar la base de l'independentisme gràcies a un acord, ha dit, que no "va contra ningú".

El president del grup de Junts pel Sí ha començat la seva intervenció amb una sentit elogi a Artur Mas: "Els grans reptes requereixen sacrificis i generositat, i el president Mas va fer un dels gestos de sacrifici i generositat més importants que s'han fet en aquest país", ha dit Turull, qui ha afegit que Mas tenia el "dret guanyat a pols" per no renunciar a un paper de "primer ordre" en el procés independentista.