El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat aquest dijous als nous consellers que guardin "fidelitat" a les institucions catalanes, i s'ha mostrat convençut que seran "conscients de l'encàrrec" que els ha fet el país.

"Us demano lleialtat, que no renuncieu a res i que siguem fidels a aquella idea que ja vaig expressar de fer les coses el màxim de bé, el màxim d'explicades i el màxim d'implicades", ha dit durant la presa de possessió dels nous membres del Govern. El president ha agraït als consellers sortints que hagin "aguantat molt bé el tipus" en moments "molt difícils".

El nou Govern ha quedat formalment configurat aquest dijous un cop el vicepresident de l'executiu i els nous consellers han promès el càrrec. No hi ha hagut polèmica en la fórmula del prometatge perquè ha estat l'habitual.

"Prometeu complir fidelment d'acord amb la llei les obligacions del càrrec que assumiu al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya?", ha preguntat Carles Puigdemont un a un. Tots sense excepció han respost: "sí, ho prometo".

Només quatre consellers de l'anterior executiu repeteixen, Neus Munté, Meritxell Borràs, Sati Vila i Jordi Jané. Oriol Junqueras és el nou vicepresident d'un executiu compartit entre CDC i ERC. L'abraçada més emotiva de la presa de possessió l'han protagonitzat la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, companyes a l'ANC.