El Departament d'Interior va indemnitzar amb 200.000 euros Nicola Tanno, el jove que va perdre un ull per una pilota de goma disparada pels Mossos d'Esquadra en les celebracions del Mundial de Futbol del 2010, i li va demanar disculpes en una carta remesa pel conseller, Jordi Jané.

Segons va explicar Pere Picón, advocat de Nicola Tanno, a canvi de la indemnització el jove s'ha apartat del procés que té obert un jutge de Barcelona per identificar l'autor de les lesions i ha renunciat a les accions penals i civils que poguessin correspondre-li.

Nicola Tanno, un dels impulsors de l'associació Stop Pilotes de Goma que es va convertir en icona de la lluita per eradicar aquest material antiavalots (prohibit pel Parlament des de 2014), va perdre un ull pel tret d'una pilota de goma quan creuava la plaça d'Espanya en la celebració de la victòria de la selecció espanyola en el Mundial de Futbol del 2010.

La quantitat satisfeta a Tanno per l'asseguradora del Departament d'Interior coincideix amb la que el jutge de Barcelona que investiga el cas va fixar com a indemnització a percebre per Nicola Tanno en cas de condemna dels mossos d'esquadra que li van disparar.

"No hi va haver intenció"

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va afirmar que no li "cauen els anells" per demanar disculpes a les persones que han estat lesionades en el marc d'una actuació policial. "Si algú sofreix un dany, com a Govern hem de demanar disculpes", va reivindicar. El titular d'Interior també es va mostrar "convençut" que "no hi va haver intencionalitat de fer mal". Tanno, per la seva banda, a agraïr les disculpes Jané, perquè "fins ara cap conseller havia estat tan contundent sobre aquest tema". Malgrat tot, va lamentar que encara no s'hagi pogut identificar el mosso que va disparar el projectil.