Representants de sindicats de Mossos d'Esquadra i de l'Ertzaintza van reclamat a Barcelona més mitjans i més formació per lluitar contra el gihadisme. En la primera reunió de la The European Confederation of Police (EuroCOP), que agrupa 35 cossos policials d'Europa, a Barcelona des que Àngels Bosch, del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), va ser elegida presidenta, a l'octubre passat, els sindicats de les dues policies autonòmiques han demanat disposar de més armes llargues i més coordinació.

El portaveu del SPC, David Miquel, va demanar "més formació als mossos sobre l'amenaça gihadista" i va confirmar que "hi ha un consens generalitzat en que el gihadisme és l'amenaça més important a Europa".

Segons Miquel, aquesta amenaça tan important "no es trasllada en decisions dels responsables polítics i policials, ja que no s'ha traduït en més formació i material. No es pot pretendre que amb una xerrada de quatre hores un mosso estigui format per combatre el terrorisme gihadista". Segons el representant del sindicat de la policia catalana, "es necessiten armes llargues i més formació".

De la seva banda, el representant del sindicat de l'Ertzaintza ERNE, Roberto Ceijo, va denunciar la "mentida" que traslladen els responsables polítics i policials a la societat, ja que els agents "no estan preparats, ni formats, ni coordinats".

També va criticar que no es trasllada la informació en temps real i va avisar que és necessari que tots els agents, i no només els d'unitats especialitzades, tinguin formació i accés a armes llargues.