Acció contra la Fam llança la cinquena edició de la campanya "Operació Cafè", una iniciativa que busca cafeteries a tot Espanya disposades a col·laborar en la lluita contra la desnutrició infantil donant 0,10 euros de cada cafè que serveixin durant un mes i mig, fins a final d'abril.

La campanya, d'àmbit nacional, durarà del 17 de març al 30 d'abril i consistirà que els establiments col·laboradors destinaran a l'organització 0,10 euros de cada tassa de cafè que serveixin en aquest període de temps, segons un comunicat de l'ONG.

La inscripció dels locals està oberta fins al 29 de febrer, i la llista dels participants es podrà consultar en la pàgina web de la campanya. Un total de 630 bars i cafeteries de tot Espanya, 66 d'ells de Catalunya, van participar en l'anterior edició de la campanya, que va recaptar 30.500 euros.

A més, durant la campanya, qualsevol persona podrà fer un donatiu d'1,20 euros enviant un SMS amb la paraula CAFE al 28010. La Federació Espanyola d'Hostaleria i Mocay Caffè de Qualitat Pascual donen suport a la campanya, que compta amb la logística de l'organització sense ànim de lucre.