L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va garantir ahir al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que Barcelona, com a capital, "mai fallarà a Catalunya" i participarà en el debat constituent si aquest es produeix. En aquest sentit, ambdós dirigents van acordar fer "front comú" davant l'Estat en defensa d'infraestructures catalanes com el traspàs complet de Rodalies, el finançament del transport públic i les obres de l'estació de la Sagrera.

Colau va urgir a un acord entre PSOE i Podem per fer un govern de canvi a Espanya i ha insistit en la defensa del referèndum, que "no dóna per perdut", tot i que va evitar parlar de "línies vermelles".

"Jo no parlaria de línies vermelles, no volem parlar de línies vermelles, sinó de propostes i de solucions", va argumentar en roda de premsa després de reunir-se amb Puigdemont al Palau de la Generalitat. El procés no ha estat, va explicar Colau, el tema central de la trobada entre ambdós dirigents, tot i que sí que van comentar l'actualitat. Colau va explicar que té plena confiança en Xavier Domènech com a negociador dels pactes en l'àmbit del govern espanyol, però va aprofitar per reclamar un acord "com més aviat millor", perquè la ciutadania necessita "canvi", un govern d'esquerres que lluita contra la corrupció i que resolgui a través d'un referèndum el conflicte generat pel PP amb Catalunya. "Crido a què hi hagi una voluntat real d'acord, que no es digui només públicament, sinó que tots estiguin disposats a seure per arribar a aquest acord", va indicar.

Aposta per les obres de l'L-9

D'una banda, l'Ajuntament de Barcelona es compromet a "participar en el finançament" de les obres de la L9 fins a la Zona Franca i el barri de la Marina, per "desencallar" el projecte. Colau va agraïr la predisposició del portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, a facilitar un acord pressupostari sobre això.

En els pròxims dies, la Generalitat i l'Ajuntament mantindran converses específiques per desplegar aquest acord en les partides pressupostàries. Puigdemont va delegar en el vicepresident econòmic del Govern, Oriol Junqueras, la responsabilitat de negociar el cofinançament.