Xavier García Albiol es va convertir, ahir, en el coordinador general del Partit Popular de Catalunya, en una reestructuració que encara el pròxim Congrés de la formació, previst per abans de l'estiu.

Va ser en el decurs de la reunió de la Junta Directiva, a la qual va assistir el president del PP i president en funcions del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que García Albiol va expressar la voluntat de la formació d'esdevenir "els ulls i la veu" dels ciutadans de Catalunya que no es consideren independentistes. Sobre les noves cares de la directiva, va assenyalar: "El perfil combina la maduresa i la il·lusió amb la renovació i la joventut per tal que el projecte polític guanyi solidesa".

Una solidesa que, segons paraules de García Albiol, ha de servir no per guanyar congressos, sinó per guanyar eleccions i governar a Catalunya. Va posar d'exemple el fet que va aconseguir l'alcaldia de Badalona, "la tercera ciutat de Catalunya en població i amb una tradició històrica de governs d'esquerres".

Albiol va comparar els pactes que li van prendre l'alcaldia de Badalona amb la situació actual de Mariano Rajoy.