L´alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, defensa que la consulta per BCN World s´hauria de fer "només al territori, que és qui està afectat i qui en patirà els beneficis i les conseqüències". En una entrevista a RAC1, Ballesteros ha respost al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que aquest dimecres es va mostrar partidari que la consulta es faci a tot Catalunya. L´alcalde de Tarragona ha defensat que el procés s´hauria de limitar només als veïns de les dues ciutats afectades, Salou i Vila-seca, "i estirant molt la comarca del Tarragonès i, si m´apuren, Cambrils i Reus". El batlle tarragoní ha reiterat que la consulta "no caldria", però ha admès que es pot fer "si es creu que és la millor fórmula per escatir diferències entre socis de govern o assolir una major unanimitat".

L´alcalde ha retret al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "que abans de fer públic que vol fer una consulta no ens comentés res als alcaldes de la zona". Cal recordar que el cap de l´executiu va plantejar dimarts la possibilitat de realitzar una consulta sobre el futur del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, però només la va circumscriure al territori.

Després que Oriol Junqueras s´hagi mostrat partidari de realitzar la consulta a tot Catalunya, Ballesteros ha criticat que "quan es va fer la MAT, mai es va plantejar consultar la resta del territori". "És el territori afectat el que ha d´expressar la seva opinió, que crec que majoritàriament ja l´ha expressada a favor del projecte", ha afegit Josep Fèlix Ballesteros.

L´alcalde de Tarragona ha exposat que, si es fa una consulta, s´han de posar com a condicions "que es respecti el pla urbanístic actual i que sigui de manera immediata". A més, ha reiterat que ja es disposa d´un "projecte madur, perfectament tramitable i molt millor que el projectat inicialment".