La Clínica del Vallès, de Sabadell, i l'Hospital General de Catalunya, de Sant Cugat del Vallès, quedaran exclosos de la xarxa de salut pública (SISCAT) quan ho aprovi el consell de direcció del Servei Català de la Salut el proper 22 de febrer. Així ho va afirmar el conseller Antoni Comín al Parlament, on on va garantir que el SISCAT «no incorpora centres la titularitat dels quals no sigui pública o sense afany de lucre». «És el pas més important que s'haurà fet en termes de reforçar el caràcter públic del sistema», va sentenciar.

L'altre centre que podria veure's afectat per aquesta mesura és l'Hospital Universitari del Sagrat Cor, de Barcelona, però el conseller de Salut va destacar que «la situació és tota una altra i s'ha d'estudiar molt bé, amb tota la prudència i molta responsabilitat quin serà el mecanisme» per posar-lo «en mans d'un operador de titularitat pública».

Comín va anunciar que es canviarà el registre de contractacions perquè qualsevol ho pugui avaluar amb més facilitat «per dissipar» les «sospites i dubtes» que han existit els últims anys, sobre tractes de favor i irregularitats, que ell va puntualitzar que creu que «no s'han donat».