El líder del PPC, Xavier García Albiol, creu que el vicepresident Oriol Junqueras (ERC) ha vist la «llum» en recolzar que la consulta sobre BCN World es faci a tot Catalunya i no només a Tarragona, pel que demana «coherència» i en una «hipotètica consulta sobre la sobirania de Catalunya» accepti que decideixin tots els espanyols.

Segons va indicat Xavier García Albiol, la seva formació presentarà una interpel·lació i una moció favorables al projecte de BCN World que espera que siguin recolzades per altres grups, encara que veu «un disbarat» que es convoqui una consulta sobre la idoneïtat d'un complex necessari per al desenvolupament econòmic de la zona.

El PPC ofereix un suport explícit al projecte de BCN World que té com a objectiu instal·lar un gran complex d'oci amb casinos i hotels en terrenys situats als municipis de Vila-seca i de Salou. Va anunciar que els onze diputats del PP secundaran totes les propostes que tinguin com a finalitat recolzar BCN World davant dels grups i partits que el rebutgen.

El portaveu de Ciutadans (C's) al Parlament, Carlos Carrizosa, va advertir que convocar una consulta «no és la millor forma de prendre una decisió» sobre el macrocomplex d'oci BCN World, i s'ha mostrat partidari que el Govern decideixi després de parlar amb les diverses parts. Segons va indicar Carlos Carrizosa, «el mecanisme de la consulta no és el més adequat» per prendre una decisió sobre un projecte com el de BCN World. Va defensar, en aquest sentit, que el Govern «parli amb tots els afectats per arribar a una solució de consens», i va qüestionar que la consulta proposta pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'acabi duent a terme.

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, va demanar al Govern que aclareixi si hi haurà consulta sobre BCN World «i què desitja preguntar, a qui i sobretot quan» perquè «tenim la sensació que intenta «passar la pilota» a la ciutadania davant «la divisió interna» de l'executiu català.

Segons Eva Granados, volen saber «què es preguntarà, com es preguntarà, a qui i sobretot quan, perquè el projecte de centre recreatiu i d'oci de BCN World està madur, amb inversors interessats».

La portaveu del grup del PSC va subratllar: «hem escoltat el president de la Generalitat dient que desitja una consulta, però també a alcaldes del seu partit que això no ho veuen clar, per la qual cosa el que reclamem nosaltres és que el Govern s'aclareixi»..