El sotsdirector de l'escola barcelonina dels Maristes Sants-les Corts, F. M., va ser apartat ahir preventivament de les seves responsabilitats i tasques docents després que va ser acusat d'un presumpte abús per un alumne i «fins que s'aclareixin els fets per part de les autoritats competents».

Fonts de la investigació van confirmar que F. M. és una de les cinc persones que han estat acusades en els testimonis que estan recollint d'exalumnes que presumptament van patir abusos sexuals. En aquest cas, de moment, ha estat un sol alumne el que ha denunciat F. M., que és religiós de l'ordre dels Maristes.

La direcció del col·legi va confirmar en un comunicat que «el germà F. M, sotsdirector del centre» va ser apartat «com a mesura preventiva i en aplicació del nostre protocol intern». F.M. va ser apartat tant de les responsabilitats directives de l'escola com de les seves tasques docents «de manera cautelar i fins que s'aclareixin els fets per part de les autoritats competents», va informar el col·legi, que va rebre a mig matí una notificació dels Mossos d'Esquadra d'una denúncia contra el sotsdirector.

F. M. és la cinquena persona investigada en aquest presumpte cas d'abusos sexuals destapat al col·legi dels Maristes de Sants-les Corts, després que un pare denunciés l'exprofessor de gimnàstica del centre Joaquim Benítez, que va ser expulsat el 2011 i que va confessar davant del jutge, qui li va prohibir abandonar el país i presentar-se setmanalment a comissaria. També va ser expulsat de l'escola dels Maristes de Sants el mes de desembre passat un monitor de menjador en pràctiques, que va ser detingut, acusat d'abusar d'alumnes.

El director de l'Escola dels Maristes de Sants les Corts, Raimon Novell, va anunciar ahir que el centre es presentarà com a acusació particular en tots els casos denunciats i va reconèixer que els Mossos els han demanat informació sobre tres exprofessors -Joaquim Benítez, A. F., M. M.- i del monitor de menjador en pràctiques vinculat a la Fundació Pere Tarrés, mentre va negar que hagin recollit dades sobre el directiu F. M.

Preguntat sobre la possibilitat que el Departament d'Ensenyament pogués retirar el concert educatiu a l'escola si la justícia determina que el centre va tenir responsabilitat en el que va passar, Novell va dir que ells no tenien constància del protocol oficial de la Generalitat i que «les escoles concertades el van rebre amb retard, si és que el rebien», cosa que no va ocórrer, va dir, en el cas dels Maristes.

Novell va explicar també que des del 2013 el centre té un protocol intern d'actuació en aquests casos «molt rigorós i que és molt concret sobre allò que s'ha de fer».

El director va assegurar que al centre «hem assumit les nostres responsabilitats i que a casa nostra han passat coses terribles», però es va queixar que des de l'exterior «fa la impressió que els Maristes no volem complir la llei, quan el que estem fent és ser molt taxatius i molt clars i anar a les autoritats pertinents».

Va lamentar també que a la premsa s'hagin dit «massa falsedats» i que «s'estigui fent un judici en els mitjans de comunicació, que són molt agressius» cap a l'escola.

Segons el pare de la víctima que va destapar el cas, els Mossos han rebut fins ara un total de 17 denúncies per presumptes abusos en aquest centre escolar.