El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, E va insistir ahir des de Manresa que el projecte de BCN World necessita «grans consensos polítics», igual com passa amb «qualsevol gran inversió».

Aquestes declaracions arriben després de la polèmica engegada amb la possible celebració d'una consulta sobre el futur d'aquestes instal·lacions. Mentre que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va cenyir aquesta possible votació al territori, Junqueras va assegurar que la consulta caldria fer-la a tota Catalunya. El vicepresident va recordar que tant el programa de JxSí, com l'acord de governabilitat amb la CUP, diuen que el projecte de BCN World «s'ha de fer amb consens».

Junqueras es va mostrar prudent després de ser preguntat sobre la celebració d'una consulta per decidir el futur de BCN World, i no va aclarir si aquesta se circumscriuria a l'àmbit català o només al dels territoris afectats. Precisament les declaracions que va fer Junqueras sobre aquest fet van obrir una gran polèmica, ja que el vicepresident del Govern va assegurar que si se celebrava una consulta havia de ser d'àmbit català.