15 de febrer de 2016
15.02.2016

Desarticulen una banda que robava a ancians a Tarragona

Els detinguts, un menor
i tres persones d'entre 18
i 20 anys, són presumptes autors de vint delictes

15.02.2016 | 07:12

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda que es dedicava a robar a ancians en caixers automàtics, principalment de la ciutat de Tarragona, als quals distreien i intimidaven per robar-los els diners. Les detencions es van produir el passat 6 de febrer i la banda estava integrada per tres homes i una dona de nacionalitat romanesa. Els detinguts tenen edats compreses entre els 18 i els 20 anys, menys un, que és menor d'edat, i són veïns de Badalona (Barcelonès) i Tarragona (Tarragonès). Els detinguts són presumptes autors de 20 delictes: cinc robatoris amb violència, set furts i vuit estafes.
Els robatoris van començar a detectar-se a mitjans de desembre del 2015 i tots tenien les mateixes característiques. En tots els casos, un grup de joves abordava les seves víctimes als caixers automàtics en el moment en què havien introduït targetes o llibretes per extreure diners.
Els components de la banda s'acostaven als ancians xisclant, tossint i utilitzant papers per tapar la pantalla. Una vegada que havien distret les seves víctimes, teclejaven els imports i s'apoderaven dels diners. Els delinqüents, si calia, forcejaven o utilitzaven la violència i la coacció per atemorir les seves víctimes, aconseguir els diners i fugir ràpidament del lloc del robatori. Les víctimes eren persones d'avançada edat que no eren conscients que els havien robat fins que actualitzaven les seves llibretes.
Els Mossos van tenir coneixement el 6 de febrer que s'estava produint un robatori amb les característiques descrites al centre de Tarragona. Immediatament la policia catalana va muntar un dispositiu que va permetre detenir els quatre components de la banda, que tenien en el seu poder 365 euros que acabaven de robar a una víctima.
El menor d'edat va passar a disposició de la Fiscalia de Menors, que va decretar el seu ingrés en un centre de menors. Els altres components de la banda, que tenen antecedents, van quedar en llibertat després de prestar declaració i amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook