16 de febrer de 2016
16.02.2016

Un exalumne denuncia abusos d'un religiós en un internat de La Salle a la Vall d'Aran

L'escola desconeix la nova denúncia i es posa
a disposició de la nova víctima i dels Mossos

16.02.2016 | 07:16

Un home de 53 anys d'edat va denunciar davant els Mossos d'Esquadra un religiós de l'internat Joan March de La Salle a la Vall d'Aran per abusar-ne sexualment quan tenia deu anys, en un cas que amb tota probabilitat ja està prescrit.
L'exalumne va formalitzar la seva denúncia davant els Mossos d'Esquadra divendres passat, després d'anar a l'emissora Rac-1 a explicar públicament els abusos sexuals que un professor, germà de la congregació i que era uns deu o quinze anys més gran que ell, li va infligir quan tan sols tenia deu anys. Una vegada acabada l'entrevista en aquesta ràdio, els Mossos van anar a l'emissora i es van oferir a portar la suposada víctima a comissaria perquè pogués denunciar el cas, a la qual cosa l'home va accedir. En un comunicat, La Salle va assegurar: "no coneixem la situació denunciada pel Sergi que es refereix al Col·legi Juan March de Vielha" i va anunciar que es posa "a disposició del denunciant per conèixer directament el cas, i poder-lo acompanyar en el procés i en tot el que consideri necessari". Els directius de La Salle ja es van posar en contacte amb els Mossos d'Esquadra "per ajudar-los en tot el que creguin necessari al llarg de la investigació". "Manifestem el nostre total rebuig als abusos de qualsevol tipus i mostrem el més incondicional suport a les víctimes", afegeix el comunicat oficial de La Salle, que recorda que "és una institució amb més de 300 anys d'història que ha vetllat per l'educació de molts nens i nenes de tot el món".

"Responsabilitat" a Maristes
Per altra banda, l'acusació particular que representa quatre suposades víctimes del professor Joaquín Benítez dels Maristes de Sants van demanar al jutge que reclami a l'escola la seva pòlissa de responsabilitat civil per garantir que pugui pagar indemnitzacions a les víctimes en cas d'una eventual condemna. Iban Fernández, advocat de quatre exalumnes que van denunciar abusos sexuals de Joaquín Benítez, va presentar un escrit davant el titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook