L'escolapi català Jaume Pallarolas, que va ser provincial de l'Escola Pia de Catalunya de 2003 fins a 2015, va morir dilluns a Los Angeles (EUA) d'una sobtada malaltia, va informar ahir la congregació dels escolapis. Jaume Pallarolas va néixer a Argentona el 27 de juliol de 1944 i des dels 9 anys va ser alumne de l'Escola Pia de Mataró. Pallarolas va participar en l'obertura de l'escola Pia de Salt, l'any 2012, a més d'un altre centre a Nou Barris de Barcelona.

El 1963 va entrar a l'Escola Pia on va fer el seu compromís definitiu el 1969 i el 1971 va ser ordenat sacerdot. Va exercir el seu ministeri escolapi a diversos llocs com Sant Antoni, Balaguer i Olot i va ocupar càrrecs dins del govern de l'Escola Pia en l'àmbit educatiu i econòmic fins al seu nomenament com a provincial el 2003.

El dia 1 d'abril del 2015, després de 12 anys al capdavant de l'Escola Pia de Catalunya i fidel al compromís amb l'Ordre, se'n va anar a l'altra banda de l'Atlàntic, a Califòrnia, com a viceprovincial.

La congregació va destacar que durant el temps en què va ser responsable va continuar un procés d'adaptació de l'Escola Pia de Catalunya als canvis que la societat demanava, «impulsant un govern més participatiu per part d'educadors, pares i alumnes». En una entrevista fa pocs mesos, Pallarolas va explicar com va començar la seva relació amb els escolapis i tot el seu recorregut lligat a l'ordre.