El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va oferir a l'exconseller de Presidència i diputat de DL al Congrés, Francesc Homs, la possibilitat de declarar voluntàriament davant del jutge que investiga el Govern per la consulta del 9N, mentre resol si remet el seu cas al Tribunal Suprem.

En un acte, el magistrat del TSJC Joan Manuel Abril va comunicar oficialment a Homs que la Fiscalia li va plantejar que remeti la seva actuació al Tribunal Suprem (TS) -donada la seva condició d'aforat per ser diputat al Congrés-, davant les sospites que va poder desobeir les resolucions del Tribunal Constitucional (TC) que van suspendre la celebració de la consulta sobiranista del 9-N.

En el seu escrit, el jutge recorda a Homs que, abans de resoldre si remet el seu cas al Suprem, té la facultat de comparèixer a declarar voluntàriament -assistit per advocat- davant el TSJC, així com de sol·licitar la pràctica de les diligències que consideri oportunes.

La Fiscalia va remetre el passat 2 de febrer un escrit al TSJC en què sol·licitava que proposés al Suprem que imputi Homs pel seu paper en l'organització de la consulta popular del passat 9 de novembre de 2014, per una carta que l'exconseller va enviar sobre els preparatius del dispositiu en la qual confirmava a un proveïdor extern que els seus serveis no estaven «explícitament afectats» per la suspensió ordenada pel Constitucional.

Per la seva banda, el portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, va criticar que el TSJC li comuniqués el fet a través d'una nota de premsa: «Curiosa manera del TSJC de comunicar-me la interlocutòria pel 9-N: A través d'una nota de premsa. Jo encara no he rebut res... Anem bé».