A

hir, quan només faltaven menys de vint-i-quatre hores per tal que el Mobile World Congress (MWC) obrís portes de manera oficial, centenars de congressistes, periodistes i organitzadors d'arreu del món s'acostaven a la Fira de Gran Via. Els motius eren diferents, alguns per recollir l'acreditació i d'altres, per ultimar preparatius. La cita, que convertirà des d'avui i fins dijous, Barcelona en la capital del mòbil i les noves tecnologies, té previst acollir més de 95.000 assistents, alguns dels quals van fer servir ahir la nova L9 per arribar a la fira aquest diumenge.

L'organització fa 12 dies que està muntant la fira i els congressistes van començar a arribar aquest cap de setmana. De fet, ahir mateix diverses companyies com Samsung, Huawei o LG ja aprofitaven el dia previ a l'inici del congrés per presentar en primícia mundial, i des de Barcelona, els nous dispositius que presentaran al MWC. Durant tot el matí d'ahir, els voltants de la Fira de Gran Via van ser un formiguer de congressistes, molts encara amb les maletes, que aprofitaven per acreditar-se amb l'objectiu d'estalviar-se les cues d'avui.

Pel que fa al transport, molts arribaven amb autobusos privats o taxis, i altres ho feien amb autobús, Ferrocarrils de la Generalitat o bé amb el metro, amb la recentment estrenada L9. Tot i això, molts desconeixien que aquest dilluns i dimecres hi ha convocada una vaga de treballadors del suburbà, amb uns serveis mínims del 50% en les hores punta i del 30% en la resta de dia.

Qianyun Ye, de Huawai Technologies, ve de Suècia informarà sobre els canvis que veurà la tecnologia mòbil en els propers anys, sobretot gràcies a la tecnologia 5G. Precisament el 5G és també un dels punts d'interès que ha portat fins a Barcelona el subdirector de l'agència de les Nacions Unides especialitzada en telecomunicacions (ITU), Reinhard Scholl. "Per a nosaltres el Mobile World Congress és un esdeveniment molt important".

Per a Ye i per a Scholl és la segona i la primera vegada, respectivament, que assisteixen al Mobile World Congress. En canvi hi ha altres participants que vénen a Barcelona des de la primera edició del MWC. És el cas del Toni, conseller delegat de Telecom Review, una empresa amb base a Dubai, qui afirma: "Aquest és el millor lloc per fer contactes en la indústria de la comunicacions".

A banda dels congressistes, durant el dia d'ahir també hi havia molt moviment de persones relacionades amb la logística del congrés i amb l'organització. I és que el Mobile World Congress dóna feina de forma directa i temporal a 13.000 persones. Un altre col·lectiu que s'ha deixat veure ha estat el de periodistes. El Congrés té més de 4.000 professionals de la informació acreditats, dels quals més de 3.000 són internacionals i 900 de l'Estat espanyol.