La Fiscalia Anticorrupció demana 4,5 anys de presó per a l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué (CDC), pel lloguer presumptament il·legal de dues naus, segons l'escrit d'acusació al qual ha tingut accés Efe.

El titular del Jutjat número 1 del Vendrell (Baix Penedès) ha tancat ja la instrucció de la peça un de l'anomenat cas Torredembarra, que va derivar posteriorment en el cas del 3% o Petrum, format en total per set peces, la majoria secretes.

Aquesta peça se centra en el lloguer amb dret a compra de dues naus durant el mandat de l'exalcalde Daniel Masagué, presumptament a dit i amb informes en contra.

Un dels locals segueix buit i sense ús i l'altre, després de mesos en la mateixa situació, es va arreglar i ara acull la comissaria de la Policia Local.

Per aquesta operació, l'exalcalde, quatre regidors, l'exinterventora, l'excap de contractació, l'exarquitecte municipal, l'exenginyer, un advocat i dos empresaris locals estan acusats de malversació i prevaricació.

La Fiscalia Anticorrupció demana penes d'entre tres i quatre anys i mitjans pel delicte continuat de malversació, quatre anys per malversació i inhabilitació especial per a l'ocupació o càrrec públic d'entre cinc i nou anys als catorze acusats.

En concepte de responsabilitat civil es demana la nul·litat dels dos contractes de lloguer i que es torni els diners al consistori.

Pel local del carrer Garraf -l'actual comissaria- puja a 222.759,88 euros i pel local del carrer Riera Gaià, que segueix buit i sense usar, 107.708,32 euros que hauran de tornar les empreses que el van llogar.

La Fiscalia també demana diferents responsabilitats civils als acusats fins als 330.000 euros.

Segons els dos fiscals anticorrupció, José Grinda i Fernando Bermejo, els acusats van actuar sabent que els dos contractes eren "tan contraris a la Llei com la pèrdua de diners de l'Ajuntament.