CDC, ERC i la CUP van posar de manifest les seves discrepàncies respecte el projecte de BCN World, el macro-complex d'oci que s'instal·laria a Vila-seca i Salou (Tarragonès) i que segueix dividint les forces independentistes. La portaveu de CDC, Marta Pascal, va destacar que BCN World és un projecte «viu» que ha de mantenir-se en peu i sotmetre's a un procés de revisió amb la finalitat de guanyar consensos.

Per a Pascal, és «evident» que encara cal parlar per revisar-lo, sense plantejar-se una paralització: «Ens sembla que ha de seguir endavant», va afirmar. En la consulta sobre aquest projecte, segons Pascal, haurien de votar els ciutadans del territori en el qual s'ubicaria el complex, el Camp de Tarragona, i no el conjunt dels catalans, com va suggerir el president d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras.

A l'altre extrem, la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, va demanar paralitzar el projecte, almenys de moment. «Esperem a les eleccions constituents i que el govern que surti faci el que vulgui. Ara no és el moment», va dir.

De la seva banda, el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va assenyalar que «no hi ha un projecte seriós» per desenvolupar el macro-complex a Vila-seca i Salou i que en tot cas fa falta consens per impulsar-lo i evitar que «perjudiqui el territori». Sabrià va recordar el rebuig que el projecte sempre ha suscitat a ERC, que no creu que representi «un model que beneficiï l'economia catalana i el territori». «L'acord inicial que hi havia no era viable -va recordar-, per això ara fa falta un replantejament global» perquè pugui haver-hi «un projecte seriós».

Munté admet divergències

Per part seva, la portaveu del govern de la Generalitat, Neus Munté, es va comprometre a «allargar la mà» als qui s'oposen al projecte de BCN World a Tarragona. Munté va assegurar que l'objectiu de l'executiu català és «millorar el projecte actual» i «buscar el màxim consens polític». «És un projecte enormement interessant per al país i per a Tarragona; continuarem treballant amb la mà estesa per trobar consensos», va manifestar Munté, que va reconèixer que «les posicions del Govern i de la CUP sobre aquesta qüestió no són coincidents».