La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, va afirmar ahir que la Generalitat no presentarà recurs davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la l'ús exclusiu del català en l'administració pública.

«No presentarem recurs perquè no és un tema normatiu i obligatori per als treballadors públics, la sentència no altera res», va afirmar Borràs en una entrevista a La Xarxa. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va tombar ahir part del protocol d'usos lingüístics en el sector públic de Catalunya, entre ells els articles que fixaven el català com a llengua de comunicació entre el personal i que totes les converses s'havien d'iniciar a aquest idioma.

«Caracter polític»

Borràs va subratllar el «caràcter polític» de la sentència: «Últimament hi ha sentències que es poden interpretar més en clau política que no estrictament judicial», així mateix va afirmar que la sentència del TSJC no afectarà a l'ús del català en l'administració.

Per la seva banda, El conseller de Justícia, Carles Mundó, va restar importància a la sentència que tomba el protocol d'ús del català en el sector públic de Catalunya i ha assegurat que els drets lingüístics dels ciutadans estan preservats per la llei de política lingüística vigent. Mundó ha recalcat que la llei de política lingüística de 1998 estableix que el català és la llengua d'ús a les administracions que depenen de la Generalitat, cosa que segons el seu parer garanteix la «preservació» dels drets dels ciutadans.