Un home de 70 anys va morir i deu persones més van quedar ferides ahir a la matinada en un incendi d'habitatge a Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès), segons van informar els Bombers de la Generalitat. Entre les víctimes hi ha dues menors de 10 i 12 anys i dos Bombers, amb cremades de primer grau. L'avís del foc es va rebre poc després de la una de la matinada de dissabte en una casa unifamiliar situada al carrer Avenç de la urbanització ca n'Olivella. L'incendi, iniciat per causes que es desconeixen, va afectar totalment la casa -d'una sola planta més altell- causant danys estructurals a l'edifici. En el moment de l'incendi hi havia nou persones en aquest habitatge i l'home de 70 anys va ser l'únic que no va poder sortir i va haver de ser rescatat pels Bombers. Un cop a l'exterior va ser atès pel SEM, que li va fer les maniobres de reanimació però finalment va perdre la vida.

La resta d'ocupants de l'habitatge van poder evacuar l'immoble, alguns amb l'ajuda d'efectius de la Policia Local. Segons el SEM, que va desplaçar quatre ambulàncies bàsiques i tres vehicles d'emergència, es van atendre deu ferits més la víctima mortal. D'aquests, una dona de 86 anys amb cremades va ser evacuada a l'hospital comarcal de l'Alt Penedès; dues menors de 10 i 12 anys i una dona van ser evacuades a l'Hospital Sant Joan de Déu i quatre persones -dues d'elles en estat greu- van ser traslladades a l'Hospital Moisès Broggi. Tots presentaven símptomes d'inhalació de fum. Paral·lelament, dos Bombers de la Generalitat van patir cremades de primer grau i van ser evacuats a l'Asepeyo de Sant Cugat.

L'alcalde d'Olesa, Josep Maria Tillo, va lamentar els fets i va explicar que la família tenia aquest habitatge com a segona residència per passar-hi els caps de setmana. Segons va explicar, en el moment del foc estaven celebrant una festa. Tot i que els Bombers van procurar arribar al més aviat possible, l'alcalde va manifestar que la dificultat per accedir a la urbanització i el fet que no hi ha cap parc de Bombers proper va poder endarrerir les tasques de salvament.