El pare d'una de les víctimes de l'abusador confés dels Maristes de Sants Joaquim Benítez va demanar explicacions a la Fiscalia General de l'Estat pel seu paper quan, el 2011, es va arxivar una denúncia en contra d'aquest professor i per no oposar-se ara al fet que el jutge l'hagi deixat en llibertat.

En declaracions a Efe, Manuel, el pare d'una de les víctimes que ha destapat el cas dels abusos als Maristes de Sants-les Corts, va explicar que dissabte passat va remetre un correu, des de la pròpia web de Fiscalia General de l'Estat, per demanar que li aclarissin l'actuació del Ministeri Públic en aquest assumpte.

En concret, el pare pretén que la Fiscalia General de l'Estat li doni explicacions sobre per què el ministeri públic no va recórrer la decisió del titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, que el passat 6 de febrer va acordar deixar en llibertat amb càrrecs Joaquim Benítez, malgrat que va confessar que havia abusat almenys de dos alumnes.

La Fiscalia va al·legar en el seu moment que no havia recorregut la decisió del jutge de deixar en llibertat amb càrrecs Benítez perquè el magistrat havia acceptat les altres peticions que li va plantejar, com retirar-li el passaport, obligar-lo a comparèixer periòdicament al jutjat i, especialment, prohibir-li participar en actes amb menors.

En l'escrit dirigit a la Fiscalia, el pare va recordar que ha hagut de ser el seu advocat el que finalment ha interposat un recurs als jutjats.