El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, entra de ple en el debat intern de CDC i aposta clarament per fundar un nou partit. Puigdemont va explicar ahir que davant la consulta que la formació té plantejada, ell optarà per crear «una nova eina» que lligui «la millor tradició de Convergència» i una mirada «cap al futur» protagonitzada per «nous missatges, nous llenguatges, noves formes de governar i nous lideratges». En aquest sentit, enmig del debat sobre les figures que haurien d'encapçalar la renovada CDC, apunta als alcaldes que té CDC com a «base» de la nova formació i sobretot com a «planter de lideratges emergents». L'aposta de Puigdemont per crear un nou partit arriba fins i tot al nom, ja que assegura que això «s'ha de posar a renovar» i, alhora, esperonar a la militància a «no tenir límits en les ambicions ni complexos» en aquest procés intern.

Convergència Democràtica ha convocat per al 21 de maig una consulta interna perquè les bases escullin el futur de la formació. Si l'expresident Artur Mas va posicionar-se dijous apostant per crear un nou partit, ara és Carles Puigdemont qui ha entrat de ple en el debat pronunciant-se en el mateix sentit i animant la militància a renovar la formació de dalt a baix.

«Jo ho tinc claríssim. Com a militant, penso que hem de fer un nou partit, que agafi el millor que ha fet la tradició convergent per aquest país i que, sobretot, s'orienti al futur». Amb aquestes paraules, el president de la Generalitat aposta clarament per la via de la creació d'una nova entitat política i deixar caure l'actual CDC.

En aquest sentit, Puigdemont creu que el nou partit és partidari de tenir «nous lideratges, nous llenguatges, noves prioritats, noves maneres de governar, i donar nous missatges a la ciutadania perquè s'està en condicions de donar-los». «Això ho hem de fer amb una nova eina, que s'orienti al futur sense cap tipus de complex», afegeix.

Preguntat per la polèmica al voltant del nom i sobre si prefereix que la marca Convergència Democràtica desaparegui o romangui, el president assegura que la militància ha de «posar-ho tot a renovar, a fer-ho de nou». «Hem d'incorporar nova gent que se senti atreta per nous missatges, noves marques, nous lideratges, noves prioritats. I això està tot per fer. I hem de decidir-ho amb la vocació de fer-ho i sense límits a les nostres ambicions», sosté.

És per això que Carles Puigdemont es mostra «convençut que la majoria dels militants de la Convergència d'avui que tenen ganes que tinguem una eina tan útil com ho ha estat CDC durant aquests anys, espera una nova eina pel futur d'un país que el volem lliure i independent».«La militància i la gent que ens voldria ajudar en això, estem esperant aquest nou partit amb noves bases i que tingui la capacitat d'aglutinar de la Convergència dels inicis», considera.

I és que el president fa una clara aposta per repensar tota la formació de dalt a baix: «No hem de tenir límits ni complexos, ni límits en les nostres ambicions. Estic convençut que aquest serà el missatge de la militància, i jo esperonaré perquè aquest sigui el missatge. Aquest és el partit on el sentiria molt còmode», explica el president.

Aposta pels alcaldes

Pel que fa a les figures que haurien d'encapçalar aquesta nova formació, Puigdemont és caut però apunta al món municipal com una bona font de lideratges aprofitables. «Els alcaldes i alcaldesses de CDC són un tresor impressionant, una base molt sòlida. Allà on governen, la gent veu la millor cara de la millor tradició de CDC. Sobre això podem construir un futur molt gran. Jo voldria que el nou partit tingués aquesta base, de baix cap a dalt».

En aquesta línia, el president afegeix que «quan mirem de baix cap a dalt, a la base trobem un planter fabulós de lideratges emergents, de gent nova i que té ganes de fer coses, que no té res a veure amb maneres de fer política del passat i que ens seran molt útils pel futur».