El ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, i el vicepresident català i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, van abordar ahir en una reunió de treball mantinguda a Barcelona la situació de liquiditat de la Generalitat.

Segons fonts del govern català, la reunió es va celebrar a la seu del departament d'Economia, i va servir, entre d'altres qüestions, per analitzar la demanda de la Generalitat de convertir uns 1.600 milions de deute a curt termini en deute a llarg termini.

El ministre De Guindos, segons les esmentades fonts, li va dir a Junqueras que ja té llest l'informe que avala la conveniència de convertir aquest deute en llarg termini.

La Generalitat va posar sobre la taula aquesta demanda en la trobada d'ahir en constatar que aquesta reclamació seguia sense avenços.

Segons la Generalitat, a partir de l'informe d'Economia, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha de sol·licitar al Consell de Ministres autorització per a aquesta conversió de deute, que passaria a integrar-se en el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

Una altra de les qüestions que es van abordar a la trobada va ser la qualificació creditícia que atorguen les agències de mesurament de riscos de referència a la Generalitat. En aquest sentit, el conseller va translladar al ministre que el «ràting» de Catalunya no pot reflectir la situació real de l'economia catalana perquè la Generalitat no controla les seves bases fiscals i tampoc pot endeutar-se.

La trobada, que es va desenvolupar en un clima de cordialitat, segons les fonts consultades, arriba després de la reunió que tots dos van mantenir el passat 8 de març a l'aeroport de Barcelona-el Prat per analitzar la situació financera de la Generalitat. En un contacte previ amb els mitjans de comunicació, De Guindos va assegurar que la d'avui era una reunió «normal, de col·laboració, de cooperació», i també va recordar que cada vegada que ve a Barcelona es veu amb responsables d'Economia de la Generalitat. La reunió entre Guindos i Junqueras va ser discreta i allunyada dels focus mediàtics.