Els catalans, seguits dels navarresos, són els més actius en partits polítics, manifestacions i protestes, gairebé el doble que la mitjana nacional, mentre que els aragonesos són els que més van al cinema, els bascos, al teatre, i els ceutins, els que acudeixen a més esdeveniments esportius.

Aquest és el mapa per comunitats que ofereix el Mòdul de Participació Social del 2015 elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) a partir de l'Enquesta de Condicions de Vida (ECV). Catalunya va presentar el màxim percentatge (14,9%) de participants en activitats polítiques o manifestacions i Andalusia va tenir el més baix (2,4%).

Sobre activitats de voluntariat, els més grans percentatges es van donar a la Comunitat Valenciana (22,0% al marge d'ONG i 13,6% a través d'alguna organització) i els menors a Andalusia (4,0%) quan és fora d'una organització, i a Astúries i Cantàbria (5,0%), quan es fa a través d'una. També assenyala aquesta enquesta que Cantàbria va presentar la més gran freqüència de reunions amb familiars o amics, mentre que els catalans van ser els que van obtenir els menors percentatges en aquest camp.