La Fiscalia Anticorrupció va demanar cinc anys i dos mesos de presó per a l'exsecretari general de CDC Oriol Pujol Ferrusola per l'anomenat cas de les ITV. També li demana sis anys i mig d'inhabilitació i 256.000 euros de multa pels delictes de tràfic d'influències, suborn i falsedat documental.

Per a la seva esposa, Anna Vidal, la fiscalia demana tres anys i quatre mesos de presó i 6.000 euros de multa per suborn i falsedat, i el decomís al matrimoni de 443.000 euros rebuts pels presumptes suborns. El seu amic «íntim», Sergi Alsina, que l'hauria subornat, s'enfronta a sis anys i dos mesos de presó i 256.000 euros de multa pels mateixos delictes.

Els empresaris Ricard Puignou i Sergi Pastor s'enfronten a un anys de presó i l'exnúmero 2 de la Diputació de Barcelona Josep Tous, a un any de presó i dos d'inhabilitació, a més de retornar 28.000 euros rebuts en suborns.

En un escrit de deu pàgines, els fiscals Fernando Maldonado i Teresa Duerto relaten tres grans episodis suposadament delictius. El primer i més important és sobre l'adjudicació d'estacions d'ITV. El 2010 el tripartit va adjudicar el concurs a Itevelesa i Atisae. Puignou, empresari de Certio, va recórrer la decisió, però alhora va pagar a Alsina entre 11.800 i 23.600 euros mensuals entre desembre del 2010 i març del 2012 perquè intentés influir en la Generalitat per revocar el concurs i convocar-ne un de nou.

Segons el ministeri públic, Puignou sabia que Alsina era molt amic de Pujol, i aquest últim hauria fet un «suggeriment actiu» al secretari general del Departament d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, perquè contractés Josep Tous com a «pacificador» del sector. Els fiscals creuen que Alsina va pagar uns 2.360 euros mensuals a Tous perquè l'afavorís en el nou repartiment d'estacions d'ITV. Segons la fiscalia, Oriol Pujol havia de tenir accions d'aquesta empresa, però el pla s'hauria frustrat amb la detenció dels empresaris el 2012.

El segon gran capítol delictiu serien inversions industrials, en les quals Alsina participava com a intermediari i que haurien tingut la influència de Pujol perquè tiressin endavant, influència que hauria cobrat a través d'un suposat assessorament extern de la seva dona, Anna Vidal, a Alsina. Així, Alsina va cobrar 4,2 milions per la deslocalització de la planta de Yamaha a Palau-Solità i Plegamans, i 3,2 milions per la mateixa feina amb la planta de Sharp a Sant Cugat del Vallès. En aquesta última feina, Anna Vidal va cobrar 236.000 euros a Alsina per informes que, segons la fiscalia, eren ficticis.

En un altre projecte d'Alsina, es pretenia crear una campa de vehicles prop de la fàbrica de Seat a Martorell , per la qual Vidal va facturar 88.500 euros a Alsina. Per altres feines, Vidal va cobrar un total de 1,14 milions d'euros a Alsina en projectes com una fusió entre empreses o la construcció d'una planta de biogàs a la comarca del Montsià, per remunerar, segons la fiscalia, «la inestimable col·laboració» d'Oriol Pujol.