L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va fer ahir una crida a la "calma" en el conflicte que hi ha al barri barceloní de Gràcia amb l'anomenat "Banc expropiat", i va demanar que es reprenguin altres canals de diàleg per plantejar unes "demandes legítimes" i que la zona pugui tornar a la normalitat.

En declaracions a la premsa abans de participar en la manifestació en contra del Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre, l'alcaldessa de Barcelona va reconèixer que hi ha un "conflicte" a Gràcia que "no és senzill" de solucionar. Colau va insistir a fer una crida a la "calma" i a buscar altres mecanismes per plantejar unes demandes que li semblen "legítimes" perquè fan falta espais per a col·lectius socials a Gràcia. Colau també va admetre que falta veure com treballen totes les administracions per "revertir processos d'especulació que no són bons per als barris".

L'alcaldessa va apostar per vehicular les demandes, de manera que siguin positives per a tothom, perquè els "veïns de Gràcia es mereixen recuperar la normalitat i la convivència". En aquest sentit, Ada Colau considera que "els veïns porten molts dies de manifestacions, d'helicòpters, etc." i estan demanant que es busquin altres formes de negociar. Colau va reiterar que l'Ajuntament de Barcelona vol ajudar a arreglar la situació oferint un local alternatiu, entre altres possibilitats.