06 de juny de 2016
06.06.2016

El creuer més gran del món, a Barcelona

L'embarcació "Harmony of the Seas", de la companyia Royal Caribbean, té capacitat per a gairebé 9.000 persones

06.06.2016 | 09:16
Una vista aèria del vaixell "Harmony of the Seas", el creuer més gran del món.

Més de 362 metres d'eslora, 66 de mànega, 72 metres d'altura -l'equivalent a un edifici de 20 pisos-, un pes brut de 227.000 tones i una capacitat de fins a gairebé 9.000 persones, de les quals 6.410 poden ser passatgers i 2.300, membres de la tripulació. Són les xifres de vertigen del creuer més gran del món, el "Harmony of the Seas", que ahir va arribar per primera vegada a Barcelona.

La companyia naviliera Royal Caribbean ha elegit la capital catalana com a port base dels creuers pel Mediterrani i, ahir, el "gegant" dels mars -gairebé acabat de sortir de les drassanes franceses on s'ha construït-, va arribar-hi. Amb 18 cobertes, entre els seus atractius, la nau compta amb el tobogan d'aigua més alt que es pot trobar en una nau, dos simuladors de surf o un parc natural interior amb més de 12.000 plantes. El "Harmony of the Seas" realitzarà fins a l'octubre rutes de cinc i set nits pel Mediterrani des de Barcelona i després navegarà pel Carib.

Després del pas, els dos anys anteriors, dels "germans petits" del "Harmony of the Seas" -l'"Oasis of the Seas" i l'"Allure of the Seas"-, Royal Caribbean ha tornat a apostar per la capital catalana convertint-la en l'única ciutat del món que ha estat port turnaround de les tres embarcacions més grans de la companyia. Així ho va explicar als mitjans Belén Wangüemert, directora general de Royal Caribbean a l'estat espanyol i França. Wangüemert va afegir que en les 22 rutes que farà la nau aquest estiu, es transportaran uns 150.000 passatgers i, que l'impacte econòmic serà d'uns 30 milions d'euros.

"Barcelona és una ciutat interessant per al perfil internacional de viatger que tenim", va indicar fent referència a "l'oferta cultural i gastronòmica" de la ciutat. Uns atractius que, segons la directiva de Royal Caribbean, s'han d'afegir a les "bones connexions de l'aeroport" i al bon funcionament de les terminals portuàries. El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, va ressaltar d'aquest aspecte que la infraestructura té com a "factors clau" la "versatilitat" i l'"eficiència" de les terminals, les quals poden estar operatives individualment, o bé ajuntar-se per encabir un creuer de grans dimensions.

A banda de les seves enormes dimensions, el "Harmony of the Seas" compta amb tot tipus d'entreteniments. El creuer està dividit en set espais, entre els quals hi ha un "Central Park", una zona de Fitness i Spa, un parc aquàtic interactiu per a nens, simuladors de surf i l'"Ultimate Abyss", un tobogan sec amb una caiguda equivalent a deu plantes del creuer, i un trio de tobogans aquàtics.

Pel que fa a restauració, hi ha un total de 20 restaurants i multitud de bars, entre aquests, una cocteleria totalment automatitzada on les copes les preparen i serveixen braços articulats robotitzats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook