La diputada de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha assegurat que el veto del seu partit als Pressupostos 2016 de la Generalitat és "responsabilitat de com s'ha gestat la negociació" per part de JxSí.

En una entrevista aquest dimecres a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, s'ha preguntat "com és possible que el Govern entri a registre uns Pressupostos sense que s'hagin tancat les converses i gestat un acord?", i ha criticat que s'avancés el calendari previst quan fins i tot hi havia molts aspectes a debatre.

Gabriel ha assegurat que la coincidència amb la precampanya de les eleccions generals ha distret el debat, i una persona que es presenta als comicis del 26J els ha dit que no podien fer més concessions a la CUP en els comptes.

"A les portes de les eleccions, pateixen perquè el seu electorat pensi que fan moltes concessions als antisistema", ha assenyalat, i ha lamentat que pensin que augmentar la despesa social és una concessió a la CUP i no una necessitat de la societat.

Gabriel ha reclamat no fer una "lectura tremendista" del veto als Pressupostos, i ha demanat veure'l amb una mirada més complexa, entenent que el que reclamen és treballar d'una altra manera.

Sobre si el seu veto acaba amb el pacte d'estabilitat assolit amb JxSí, ha dit que hi ha "moltes lectures del pacte" i el seu partit entén que no el trenca, perquè els comptes són un instrument més, però no l'únic, del full de ruta sobiranista, ha opinat.

En aquest sentit, ha subratllat que el pacte "està vigent en la mesura que es torni a situar la resolució independentista al centre de la legislatura", i ha dit que hi ha sectors de la CUP inquiets perquè no s'està impulsant.