19 de juny de 2016
19.06.2016

Absolen tres urbans de Lleida acusats d'inventar-se una agressió

L'Audiència de Lleida considera que no hi ha proves suficients com per determinar que van mentir

19.06.2016 | 07:37

L'Audiència de Lleida ha absolt tres guàrdies urbans de la capital del Segrià acusats d'inventar-se una agressió i denunciar falsament els propietaris d'una gasolinera. La fiscalia els demanava quatre anys i mig de presó i una multa de 18.000 euros. Segons va confirmar l'advocat de la defensa, Daniel Ibars, el Tribunal considera que no hi ha proves suficients com per determinar que van mentir i, per tant, "davant del dubte de si ha existit o no l'agressió als agents el que cal sempre és absoldre i no condemnar".
Els fets van passar el 20 d'abril de 2012, quan es va muntar un dispositiu de control de drogues de la policia local a l'alçada del número 2 de l'avinguda de l'Exèrcit, ocupant part de les instal·lacions de la benzinera Repsol Colomé, a la sortida de Lleida cap a Alcarràs.
Els absolts són un caporal i dos agents de la Guàrdia Urbana de Lleida que van ser jutjats a finals de maig. La fiscalia considerava que van redactar una denúncia falsa i que es van inventar que els propietaris d'una gasolinera, pare i fill, els havien agredit. La sentència recull que hi va haver incidents, però que les imatges de les càmeres no són prou clares per determinar que els agents mentissin. L'acusació particular demanava fins a nou anys de presó i vuit d'inhabilitació, al considerar que els agents també eren autors d'un delicte de detenció il·legal.

Versions contradictòries
El judici a l'Audiència de Lleida va quedar vist per a sentència el passat 27 de maig, després que acusats i denunciants expliquessin versions contradictòries dels fets. La versió dels denunciants era que el dispositiu estava format per sis agents uniformats i quatre no uniformats i es va muntar sense informar-los a ells com a propietaris de la benzinera. El pare i el fill van declarar que quan tots dos es van acostar al responsable del dispositiu per demanar-li explicacions, aquest va agafar el pare pel braç i va agafar el mòbil del fill perquè aquest no pogués gravar el que estava fent. Pare i fill van dirigir-se llavors cap a la zona de la botiga per apuntar els números d'identificació dels agents, però llavors van arribar els altres dos policies. Mentre el responsable del dispositiu va agafar pel braç el pare per evitar que agafés un paper i un bolígraf, els altres dos acusats van abalançar-se sobre el fill, el van tirar a terra i el van emmanillar.
Els agents però, van assegurar que el noi va "agafar pel coll" dos agents i dos moments diferents i que per aquest motiu el van haver de reduir i detenir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook