Els Mossos d'Esquadra van trobar ahir una dona morta amb senyals de violència en un pis a Gironella. Posteriorment va ser detingut el cosí de la víctima, un home de 33 anys, nacionalitat espanyola i veí del mateix municipi, com a presumpte autor de la mort de la dona. Segons fonts policials, pels volts de les 12.10 hores es va rebre un avís que informava de la mort d'una dona.

Els agents s'han desplaçat ràpidament fins el lloc dels fets i van comprobar que al domicili hi havia una dona morta per una ferida d'arma blanca. El presumpte autor de l'homicidi s'ha adreçat ell mateix a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Berga i va reconeixer ser l'autor de la mort. Està previst que el detingut passi a disposició judicial els propers dies.

Arran del succés ocorregut a la localitat, Gironella va decretar dos dies de dol per la mort de la veïna. En un comunicat, l'Ajuntament va condemnar energèticament el «trist i lamentable» succés i va translladar «el més sincer condol» a tota la família «pels durs i colpidors moments que estan vivint». L'Ajuntament va convocar tota la ciutadania a un minut de silenci que es farà avui.