23 de juny de 2016
23.06.2016

Un exjutge de procedència conservadora

El coprotagonista del cas, Daniel de Alfonso Laso, va entrar com a director de l'Oficina Antifrau de Catalunya el 2011. El seu nom va ser proposat pel mateix Artur Mas i en el nomenament va rebre suport de CiU, PSC, PPC i C's.

23.06.2016 | 00:00
Un exjutge de procedència conservadora

L

'escàndol de la conspiració amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha posat sobre la taula el nom de Daniel de Alfonso Laso, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) i implicat directe en el cas.
Tal i com recull la biografia publicada a la pàgina web de l'OAC, Daniel de Alfonso va néixer a Madrid l'any 1964 i és llicenciat en Dret per la Universitat de San Pablo CEU, una coneguda institució privada i catòlica de la capital espanyola.
L'any 1989 va entrar a la carrera judicial i tres anys més tard ascendia a magistrat de la secció setena (la penal) de l'Audiència Provincial de Barcelona. El 2011 va fer-se càrrec de la direcció de l'OAC després de la mort del seu anterior responsable, el fiscal David Martínez Madero, el gener d'aquell mateix any. El seu predecessor portava dos anys al carrec i tenia un ampli suport per part del gruix polític del moment.
El tarannà conservador que mostrava De Alfonso, va generar recel en diversos partits en el moment de la seva elecció, sobretot pèrquè van assegurar que no van ser consultats previament. Malgrat tot el nom de d'Alfonso va apareixer al Parlament, a proposta de CiU, concretament del mateix Artur Mas. De fet, el nomenament de De Alfonso va tirar endavant amb els vots favorables dels convergents, PSC, PPC i C's, les abstencions d'ERC i ICV-EUiA i un únic vot en contra, el de Solidaritat Catalana per la Independència.
Després de 6 anys a l'OAC, la revocació del seu president és ja a la cantonada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook