23 de juny de 2016
23.06.2016

«ningú sospitarà de la policia»

23.06.2016 | 01:24

LA CONVERSA FETA PÚBLICA AHIR PEL DIARI «PÚBLICO» ENTRE EL MINISTRE D´INTERIOR, JORGE FERNÁNDEZ DÍAZ, I EL DIRECTOR DE L´OFICINA ANTIFRAU, DANIEL DE ALFONSO.

Això, això... si es publica a tu et perjudica, no?
A mi em mata, perquè això es pot publicar si vols, ministre... si vols que es publiqui, jo em comprometo que es publiqui, però m'ho dius a mi que abans tanqui l'expedient (...) li enviï la proposta d'informe dient que això s'ha d'anul·lar, etc, etc. I tres, dos mesos després, un periodista ho esbrina. Però ara... és que ara no el tinc tancat ni assignat ....
Això la Fiscalia t'ho afina, fem una gestió.
Si la Fiscalia em diu: «escolta, ho he llegit», jo llavors tanco els informes i ...
I amb quant de temps pots tancar això?
En tres setmanes.
Ho dic perquè un cop el tingui la Fiscalia ja pot sortir.
És clar, si va a la Fiscalia pot sortir tot el que sigui... Jo... Com ha sortit un any i mig després el tema de Jordi Pujol júnior. Nosaltres truquem a la Fiscalia a l'abril de 2013.
Què és el que em puc quedar jo? Què és el que em puc quedar?
(...)
Aquesta és la meva, no?
I aquesta seria... Sí, aquestes són els dos, les dues ... i això seria dels documents originals que tenim. I això seria l'informe, la proposta que jo li faig a la Fiscalia, està en esborrany ...
Això m'ho pots deixar?
Sí, però aquest pensa que aquí. (...) A mi... a mi... Jo vinc per això, ministre. Jo sóc espanyol per sobre de tot, però a mi m'enfonsa, tinc família.
No, no. És que el tema aquí és per parlar amb el fiscal general i dir-li: «Escolta, mira, hi ha això, no?» M'explico ...
Sí, sí, sí.
Això, això, ¿és el mateix o no? [revisant papers]
Bé, és l'informe. És l'informe que jo tinc redactat.
Ho sap això Fiscalia o no?
No, no he parlat amb ells. (...) Sí, sí. Ell no n´està al corrent. Ni la Fiscalia ni ningú. Això ho tinc jo perquè vagi ràpid. Tinc el de Fiscalia, tinc el que aniria a la Direcció General d'Afers Jurídics de la Generalitat...
Jo puc fer la gestió amb el fiscal general. Dir-li: «Mira, hi ha això. I mira a veure escolta si això tal... no?» Però, és clar, em demanarà documents. (...)
Jo, amb aquests documents, que aquests com que no tenen capçalera ni res els podeu haver obtingut... Amb aquests documents i sabent que es refereixen a dues germanes, en la mateixa època ... Aquests podrien sortir, no?
Però jo crec que, si surten, millor que hagi anat primer a la Fiscalia. L'ideal és: si això és al jutjat i surt, ningú sospitarà que surt de la Policia ni d'investigacions policials; ningú sospitarà.
(...)

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook