El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va aprofitar la inauguració de la depuradora 500 del Pla de Sanejament de Catalunya per recordar la necessitat de fer net des de tots els àmbits. Puigdemont va assegurar que "en un país normal s'ha d'entendre que a tota claveguera li correspon la seva depuradora" i va aprofitar per comparar-ho amb l'atac del govern de l'Estat cap a Catalunya.

"Tristament, la claveguera de l'Estat no té qui la depuri", va etzibar. Durant la inauguració de la depuradora de Capçanes, Puigdemont va subratllar la necessitat que Catalunya decideixi per ella mateixa per fer un model de país "amb aigües netes" perquè "quan ens l'han fet ens han deixat una claveguera a l'aire lliure".

Priorització de recursos

La depuradora de Capçanes és la número 500 del Pla de Sanejament de Catalunya, un número rodó que suposa la garantia de sanejament del 97 per cent de la població catalana. "Descriu una feina de govern i un model de país, i una priorització dels recursos que sempre han estat limitats", va declarar Carles Puigdemont durant el seu parlament. "Ens queda feina per fer, la capil·laritat de la depuració és costosa però irrenunciable", va concloure. L'estació depuradora està dissenyada per al tractament de les aigües residuals del municipi.