El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va multar ahir amb 3.000 euros el sindicat ultra Manos Limpias per haver difós la gravació en vídeo de la declaració de l'expresident de la Generalitat Artur Mas davant del tribunal per la causa del 9-N. El tribunal considera que Manos Limpias va vulnerar la bona fe processal i el secret de les actuacions. El vídeo va ser publicat a través d'un diari digital a principis de juny.

En la seva interlocutòria, el magistrat recorda que el sindicat de Manos Limpias va demanar les imatges a principis d'any, mentre que la resta de les parts, defenses i fiscalia, hi van renunciar. El sindicat va ser alertat que difondre les imatges podia suposar una multa d'entre 500 i 10.000 euros. El 9 de març se li van entregar les imatges, i setmanes després Manos Limpias va ser expulsada del procés perquè no compartia amb la resta d'acusacions populars la línia de l'acusació.

El sindicat assegura que no va filtrar les imatges i que les va lliurar al Sindicat Professional de Policia, que ara dirigeix l'acusació popular, entre altres. No obstant, aquestes acusacions neguen haver rebut les imatges i Manos Limpias no va poder demostrar de cap manera l'entrega. Per això, el tribunal considera que Manos Limpias és responsable de la filtració, ja que era l'única part que tenia les imatges i, per tant, o les ha filtrat directament o va fer una «deixa imprudent dels seus deures processals per tal de preservar el secret de sumari».